Muzeul Naţional de Artă al României

General

Vacanța este momentul ideal pentru a încerca lucruri noi!

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile De-a arhitectura și ArtCrowd vă invită la finalul lunii iulie la o serie de ateliere dedicate celor mici, într-un program intitulat Vacanța ARTfel. Oare ce povești putem imagina pornind de la încâlcita perspectivă și aventurile unor personaje din lumea benzilor desenate? Vă invităm să descoperiți răspunsul la această întrebare sub îndrumarea unui arhitect și a unui artist.

Orașul prietenului imaginar și Cum descâlcim perspectiva?


Oferta pentru școli

Începând cu 11 februarie primim înscrieri la programele interactive și Atelierele Marii Uniri ce vor avea loc în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019.
Oferta este organizată pe cicluri - preșcolar, primar, gimnazial, liceal - și adaptată fiecărui grup de vârstă. Programele au la bază contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalitate de explorare a relației cu sine și cu lumea. Ele contribuie la dezvoltarea curiozității și a sensibilității.

Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria Națională (cuprinzând Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă) și Galeria Europeană. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică, precum și numeroase expoziții temporare.

Sub egida muzeului funcționează de asemenea Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.