Muzeul Naţional de Artă al României

General

 

Învățăm dintr-o… privire!

MNAR lansează o (nouă) provocare jucăușă: învățăm dintr-o…privire!

Vizite exploratorii și ateliere creative reunite în programe interactive stau la baza ofertei educative a muzeului. Aceasta se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile, ca și familiilor dornice să facă din artă o prezență în viața lor și a copiilor.

Oferta pentru familii: (ART)fel de ateliere! - Un „evantai albastru” coborât din gravuri japoneze și patru ateliere de ceramică inspirate de expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România mare.
martie – mai 2019

Seria atelierelor dedicate copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să știe mai multe despre artă prin artă continuă. Copilul/copiii tăi au între între 5-14 ani? Unul dintre atelierele noastre sigur îi/le va înaripa imaginația! 

Oferta pentru școli
Începând cu 11 februarie primim înscrieri la programele interactive și Atelierele Marii Uniri ce vor avea loc în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019.
Oferta este organizată pe cicluri - preșcolar, primar, gimnazial, liceal - și adaptată fiecărui grup de vârstă. Programele au la bază contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalitate de explorare a relației cu sine și cu lumea. Ele contribuie la dezvoltarea curiozității și a sensibilității.

Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria Națională (cuprinzând Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă) și Galeria Europeană. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică, precum și numeroase expoziții temporare.

Sub egida muzeului funcționează de asemenea Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.