Muzeul Naţional de Artă al României

(ART)fel de ateliere!

martie – mai 2019
Seria atelierelor dedicate copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să știe mai multe despre artă prin artă continuă. Copilul/copiii tăi au între între 5-14 ani? Unul dintre atelierele noastre sigur îi/le va înaripa imaginația!

Ateliere de ceramică

Ce iese dintr-un boț de lut moale, angobe colorate, glazuri și multă pasiune, în doar câteva ore ? Este ghicitoarea pe care v-o propunem cu ajutorul ceramistei Irina Silivestru. Răspunsul îl aflăm pe parcursul atelierelor care ne ajută să descoperim farmecul artei decorative prin plăcerea realizării unui obiect – fie că este vorba de o farfurie sau o cahlă, de un obiect din care putem mânca sau pe care îl putem agăța pe perete. Iar cei ce doresc să-și perfecționeze îndemânarea și să-și pună imaginația la treabă, le încearcă pe amândouă!

Atelierele încep în Sala Rotondă, Str. Știrbei Vodă nr 1-3.

Pomul vieții în cahle colorate
Sâmbătă 9 martie, orele 10 - 13 (pentru copii între 11-14 ani)
Sâmbătă 30 martie, orele 10 – 13 (pentru copii între 7-10 ani)

Zboară pasăre măiastră …
Sâmbătă 6 aprilie, orele 10-13 (pentru copii între 11-14 ani)
Sâmbătă 11 mai, orele 10-13 (pentru copii între 7-10 ani)

Preț: 50 de lei/copil. Prețul include materialele și costul arderii obiectului.
Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier.
Rezervările se fac pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Confirmarea rezervării se face prin transfer bancar. Informațiile necesare transferului vor fi furnizate printr-un mesaj, după înscriere.


„Evantaiul japonez” cu Daniela Mișcov (Artelier D)
Duminică 10 martie, ora 11 (pentru familii cu copii între 5-8 ani)

Echipe părinți-copii iau parte la o „vânătoare de comori”, indiciile fiind ascunse în imagini cu animale, păsări și flori. Ascultăm împreună o celebră legendă japoneză despre o broască țestoasă fermecată , „Povestea lui Urashima Tarō”, spusă prin intermediul teatrului de păpuși și imaginată cu ajutorul unui uriaș evantai din hârtie. Prin joc descoperim piesele și accesoriile costumului japonez, apoi confecționăm un evantai de hârtie cu motive decorative tradiționale. Cine e cel mai creativ membru al fiecărei perechi? Dar cel mai jucăuș?
Programul se desfășoară în expoziția „Imagini ale lumii trecătoare. Hashira-e”, Sălile Kretzulescu
Durata: 1 oră și jumătate.
Bilet : 20 lei/ persoană.
Locuri disponibile: 15 familii. Notă: Copiii participă la activitate doar însoțiți de adulți.

Rezervări: prin completarea formularului de pe site-ul www.artelierd.wordpress.com
Confirmarea rezervării se face prin transferul bancar al unui avans (10 lei de participant). Informațiile necesare transferului vor fi furnizate printr-un mesaj, după înscriere. Persoană de contact: Daniela Mișcov, tel. 0739 661 473.


   013           DSC 1084           IMG 9551  

MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 îi așteptăm pe copii pentru a descoperi alături de noi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră următoarele materiale: bloc de desen, creion, gumă, ascuțitoare, acuarele, pensule (3 mărimi diferite)

 

Informaţii utile:

  • Desfăşurare: sâmbăta, de la ora 11.00, la Muzeul Pallady (str. Spătarului 22)
  • Durată: aprox. 1h30
  • Tarif: 7 lei/copil, pentru părinții care doresc să viziteze muzeul biletul este 10 lei
  • Informații suplimentare: tel. 021.211.49.79

 

th Muzeul Theodor Pallady           Muzeul Theodor Pallady1           copii