Muzeul Naţional de Artă al României

(ART)fel de ateliere!

iulie - august 2019

Grădina de Artă la Muzeul Theodor Pallady și Muzeul K. H. Zambaccian


Seria atelierelor dedicate copiilor și părinților pe timpul verii la MNaR!

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociația Artelier D lansează o nouă ediție a programului Grădina de Artă. În cadrul a trei ateliere vom explora atât arta grădinii, cât și spațiul natural, plecând de la patrimoniul Muzeelor Theodor Pallady și K.H. Zambaccian. Fiecare întâlnire propune o perspectivă distinctă asupra grădinii, văzută ca sursă de inspirație, loc de relaxare și teren ludic.

De la prima sămânță din care a răsărit un lăstar verde, oamenii s-au simțit legați de grădina lor. De-a lungul timpului, grădinile și-au schimbat aspectul și scopul, inspirându-i pe truditorii lor ca și pe privitori, fie ei artiști, regi, peisagiști, arhitecți, scriitori ori botaniști.
Vom cerceta natura prin intermediul unor stații de lucru tematice, plasate în grădinile celor doua muzee. Scenetele interactive după cartea „Auzi cum vorbesc copacii” de Peter Wohlleben vor stimula curiozitatea față de natură și pofta de povestit. Ultima parte a programului este dedicată unor lucrări artistice proprii, bazate pe îndemânare și imaginație. Iar anul acesta îi provocăm pe părinți să-și facă propriile creații, alături de copii. Intâmplări firești din natură, cu insecte, păsări și plante vor completa programul.

Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov, educator cultural.

Duminică 7 iulie, ora 10.00, Muzeul Theodor Pallady - În Grădina Paradisului. Descoperim florile lui Monet, Matisse și Pallady, creația grafică a acestuia din urmă prilejuindu-ne o incursiune în Parisul interbelic. Pictăm flori în maniera celor trei mari artiști moderni.

Duminică 21 iulie, ora 10.00, Muzeul K.H. Zambaccian - Jocuri verzi. Construim personaje, instalații și spații ludice în aer liber, alături de proiecte de spectacol în jurul statuilor din grădină și facem o sculptură din elemente vegetale.

Duminică 4 august, ora 10.00, Muzeul Theodor Pallady - Pe o frunză de biloba. Facem o incursiune în spațiul asiatic, pornind de la un copac din gradină și de la un vas de porțelan chinezesc din colecția muzeului. Aflăm cum se ajunge la muzica liniștii într-o grădină zen și apoi construim un instrument cu clopoței de vânt.

Durata fiecărui atelier: 1 oră și jumătate (10.00- 11.30)
Taxă: 25 lei/ participant.
Rezervarea se face prin completarea formularului (aici) și plata unui avans de 50% din taxa totală corespunzătoare numărului de participanți. Restul sumei se achită cash, la sosire, în ziua programului. In caz de anulare a participării, avansul nu se poate restitui, dar poate fi reeșalonat pentru un alt atelier, la o dată convenită.
Atelierele se adresează familiilor cu copii de 6-10 ani. Copiii participă la program împreună cu părinții.
Număr maxim de participanți: 12 familii.
Vă așteptăm cu drag, în frumoasele grădini a două case- muzeu din vechiul București!

 

                                                                  Pe o frunza de biloba

   013           DSC 1084           IMG 9551  

MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 îi așteptăm pe copii pentru a descoperi alături de noi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră următoarele materiale: bloc de desen, creion, gumă, ascuțitoare, acuarele, pensule (3 mărimi diferite)

 

Informaţii utile:

  • Desfăşurare: sâmbăta, de la ora 11.00, la Muzeul Pallady (str. Spătarului 22)
  • Durată: aprox. 1h30
  • Tarif: 7 lei/copil, pentru părinții care doresc să viziteze muzeul biletul este 10 lei
  • Informații suplimentare: tel. 021.211.49.79

 

th Muzeul Theodor Pallady           Muzeul Theodor Pallady1           copii