Muzeul Naţional de Artă al României

Programe pentru școli și grădinițe

Adresate preşcolarilor şi elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, însoţiţi de cadre didactice, programele organizate de MNAR și asociațiile partenere vin în completarea curriculei. Ele sprijină dezvoltarea de competențe transversale şi abilităţi de viață prin metode variate de educație non-formală.

Programele pentru școli și grădinițe constau în vizite tematice în galeriile MNAR sau în expozițiile temporare din cadrul muzeului, fiind completate de activități creative.

La cerere, centrele de plasament, asociaţiile sau fundaţiile care au drept obiect de activitate educaţia alternativă sau protecţia socială a copiilor defavorizaţi sau cu nevoi speciale pot beneficia de un tarif special la programele educative aflate în oferta muzeului.

Programele au fost concepute special pentru a permite familiarizarea cu operele de artă şi colecţiile MNAR. Temele sunt tratate diferenţiat, în funcţie de vârsta şi nivelul de cunoştinţe al copiilor.

 

Informații utile

Desfășurare: în timpul săptămânii

Durată: aprox. 1h30´

Participare: numai pe bază de programare, cu 10 zile în avans, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 021.314.81.19

Tarif: variază în funcție de program; coordonatorul grupului beneficiază de gratuitate.

Numărul de participanţi: între 7 şi 25 de persoane

Grupurile peste 10 copii vor avea minim doi însoţitori. Aceştia îşi asumă responsabilitatea supravegherii copiilor pe toată durata activităţii.