Muzeul Naţional de Artă al României

Evenimente

18 septembrie – 18 octombrie 2015

Pentru a marca Zilele europene ale patrimoniului 2015 (19-20 septembrie), Muzeul Național de Artă al României, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Association Nationale des Villes et Pays d’Art et d’Histoire et des Villes à Secteurs Sauvegardés et Protégés - Franța, prezintă expoziția Patrimoniul, istoria în mișcare.
Expoziția va fi prezentată pe gardul de incintă al Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 septembrie – 18 octombrie 2015.

Cu această ocazie, Muzeul Național de Artă al României va organiza în ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2015, la orele 16.30 și duminică, 20 septembrie 2015, la orele 11.30, vizite ghidate în limba franceză (20 lei/ persoană) în spațiile istorice din corpul central al fostului Palat Regal. Vizitele ghidate în limba română în aceste spații se vor desfășura după programul obișnuit (bilet 20 lei/ persoană, sâmbătă, orele 11.30 și 14.00 și duminică, orele 14.00 și 16.30).

De asemenea, de-a lungul acestor două zile festive vor putea fi vizitate în regim de gratuitate:

  • Muzeul Naţional de Artă al României
  • Muzeul Colecţiilor de Artă
  • Muzeul Theodor Pallady
  • Muzeul K.H. Zambaccian

Muzeul Naţional de Artă al României anunță organizarea concursului pentru acordarea bursei ”Micaela Eleutheriade”, în perioada 1 septembrie – 5 octombrie 2015.

Bursa „Micaela Eleutheriade” constă în darea spre folosinţă pe o perioadă de doi ani a unui apartament în București, pentru a fi utilizat ca atelier de creație artistică.

Această bursă se acordă de către MNAR prin concurs public, pe o durată fixă de doi ani, unui absolvent de învăţământ superior de specialitate în domeniul picturii sau graficii, în vârstă de până la 35 de ani.