Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În perioada 1-6 mai 2024, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady vor fi închise. Vă mulțumim pentru înțelegere!

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Ultimele zile de vizitare a expoziției  „Victor Brauner. Între oniric şi ocult″  29-30 aprilie 2024

Ultimele zile de vizitare a expoziției „Victor Brauner. Între oniric şi ocult″ 29-30 aprilie 2024

De la 25 Aprilie 2024 14:52 până la 30 Aprilie 2024 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 145

Muzeul Național de Artă al României invită publicul să se bucure de ultimele zile în care expoziția „Victor Brauner. Între oniric şi ocult″ mai poate fi vizitată la parterul Galeriei Naţionale. În mod excepțional, luni, 29 aprilie și marți, 30 aprilie 2024, expoziția va fi deschisă în intervalul orar 10.00-18.00. În fiecare dintre aceste două zile va avea loc, de la ora 16.00, câte un parcurs ghidat gratuit susținut de curatorul expoziției Călin-Alexiu Stegerean, director general MNAR.

Este o ocazie unică de a descoperi, pe simezele Muzeul Național de Artă al României, lucrări semnate de Victor Brauner care aparţin unor colecţii importante din România şi Franţa. Prezența la Bucureşti a unor creaţii-cheie din opera marelui suprarealist român, precum „Palladista” și „Autoportretul cu ochiul scos”, Centrul Georges Pompidou, Paris, „Cazul straniu al Domnului K.”, Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Saint-Étienne sau „Întâlnire cu mine însumi la cele patru pisici ale lumii″, Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Strasbourg, se datorează unui efort organizatoric deosebit.

Expoziția prezintă, prin intermediul a peste o sută de exponate, sursele inițiale ale creației artistului, provenite din spiritualitatea populară și din sensibilitatea sa pentru ocult și practicile ezoterice, precum și evoluția mijloacelor sale artistice spre o estetică suprarealistă care, prin Victor Brauner, a cunoscut noi dimensiuni de manifestare pe coordonatele oniric și ocult.

Organizarea unei asemenea expoziții la Muzeul Național de Artă al României, aflat în inima Capitalei, este un omagiu adus artistului care, la București, în perioada interbelică, a fost unul dintre cei mai de seamă protagoniști ai mișcării de avangardă din România.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.