Muzeul Naţional de Artă al României

Un audio-video ghid născut din dorința de a prezenta galeriile permanente ale muzeului într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg, aplicația ARTmobile. MNAR – Un muzeu la îndemână poate fi descărcată gratuit pe telefoane mobile inteligente și pe tablete, atât în Google Play cât și în iTunes .

Aplicația vă poate călăuzi pe parcursul vizitei în muzeu dar vă poate însoți și ca un album de artă care se lasă răsfoit sau ca o carte audio cu povești interesante. Din cele patruzeci de lucrări prezentate, 15 au dramatizări care introduc în atmosfera epocii în care au fost create lucrările iar 17 sunt însoțite de scurte filme subtitrate care dezvăluie detalii invizibile privitorului grăbit.

Persoanele cu deficiențe de vedere găsesc pe site diagrame tactile a căror explorare este ghidată prin intermediul unor explicații text și audio, descărcabile și ele gratuit de către școli și asociații. Picturilor de Corneliu Baba, Nicolae Tonitza și Paul Signac, ale căror diagrame sunt deja publicate, li se vor adăuga treptat, pe parcursul anului școlar 2017-2018, diagrame tactile și descrieri audio pentru alte 11 lucrări.

Un proiect realizat cu sprijinul  fundatia dr 33 noir 1

 

Galeria de Artă Românească Modernă

Galeria de Artă Românească Modernă

Galeria ilustrează istoria artei românești de la jumătatea secolului al XIX-lea până spre sfârșitul anilor 1970. Artiști de seamă precum Grigorescu, Luchian, Brâncuși beneficiază de selecții reprezentative în timp ce cele mai importante curente artistice sunt amplu ilustrate prin lucrări ale marilor și micilor maeștri.

Expoziția de artă grafică Cobra et Cie

Expoziția de artă grafică Cobra et Cie

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady

Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), muzeul expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!