Muzeul Naţional de Artă al României

Un audio-video ghid născut din dorința de a prezenta galeriile permanente ale muzeului într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg, aplicația ARTmobile. MNAR – Un muzeu la îndemână poate fi descărcată gratuit pe telefoane mobile inteligente și pe tablete, atât în Google Play cât și în iTunes .

Aplicația vă poate călăuzi pe parcursul vizitei în muzeu dar vă poate însoți și ca un album de artă care se lasă răsfoit sau ca o carte audio cu povești interesante. Din cele patruzeci de lucrări prezentate, 15 au dramatizări care introduc în atmosfera epocii în care au fost create lucrările iar 17 sunt însoțite de scurte filme subtitrate care dezvăluie detalii invizibile privitorului grăbit.

Persoanele cu deficiențe de vedere găsesc pe site diagrame tactile a căror explorare este ghidată prin intermediul unor explicații text și audio, descărcabile și ele gratuit de către școli și asociații. Picturilor de Corneliu Baba, Nicolae Tonitza și Paul Signac, ale căror diagrame sunt deja publicate, li se vor adăuga treptat, pe parcursul anului școlar 2017-2018, diagrame tactile și descrieri audio pentru alte 11 lucrări.

Un proiect realizat cu sprijinul  fundatia dr 33 noir 1

 

Galeria de Artă Veche Românească

Galeria de Artă Veche Românească

Obiecte prețioase datând din secolul al XIV-lea până la jumătatea secolului al XIX-lea pun în valoare particularităţile artistice locale din Ţara Românească, Moldova şi Transilvania, un vechi fond de tradiție bizantină, ca și varietatea elementelor de influenţă occidentală și orientală.

EXPOZIȚIE-MEDALION Luchian

EXPOZIȚIE-MEDALION Luchian

Mini-expoziția dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani, cuprinde o selecție de 11 naturi statice cu flori care pune în evidență stilistica ultimilor ani de creație ai artistului.

Muzeul K.H. Zambaccian

Muzeul K.H. Zambaccian

Colecția Krikor H. Zambaccian (1889-1962), una dintre cele mai bogate şi valoroase colecții de artă din România, cuprinde capodopere ale picturii și sculpturii românești moderne, alături de pânze semnate de renumiți artiști francezi: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!