Muzeul Naţional de Artă al României

Un audio-video ghid născut din dorința de a prezenta galeriile permanente ale muzeului într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg, aplicația ARTmobile. MNAR – Un muzeu la îndemână poate fi descărcată gratuit pe telefoane mobile inteligente și pe tablete, atât în Google Play cât și în iTunes .

Aplicația vă poate călăuzi pe parcursul vizitei în muzeu dar vă poate însoți și ca un album de artă care se lasă răsfoit sau ca o carte audio cu povești interesante. Din cele patruzeci de lucrări prezentate, 15 au dramatizări care introduc în atmosfera epocii în care au fost create lucrările iar 17 sunt însoțite de scurte filme subtitrate care dezvăluie detalii invizibile privitorului grăbit.

Persoanele cu deficiențe de vedere găsesc pe site diagrame tactile a căror explorare este ghidată prin intermediul unor explicații text și audio, descărcabile și ele gratuit de către școli și asociații. Picturilor de Corneliu Baba, Nicolae Tonitza și Paul Signac, ale căror diagrame sunt deja publicate, li se vor adăuga treptat, pe parcursul anului școlar 2017-2018, diagrame tactile și descrieri audio pentru alte 11 lucrări.

Un proiect realizat cu sprijinul  fundatia dr 33 noir 1

 

Galeria de Artă Veche Românească

Galeria de Artă Veche Românească

Obiecte prețioase datând din secolul al XIV-lea până la jumătatea secolului al XIX-lea pun în valoare particularităţile artistice locale din Ţara Românească, Moldova şi Transilvania, un vechi fond de tradiție bizantină, ca și varietatea elementelor de influenţă occidentală și orientală.

Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR

Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR

Muzeul Național de Artă al României
Galeria de Artă Europeană - Sala Oglinzilor, spațiul pentru expoziții temporare
29 iunie – 28 octombrie 2018
Curator: Carmen Tănăsoiu
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Preț bilet: 10 lei
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady

Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), muzeul expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!