Muzeul Naţional de Artă al României

Învățăm dintr-o… privire!

Programele educative pentru anul școlar 2019 - 2020 sunt adaptate fiecărui grup de vârstă și au la bază contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalitate de explorare a relației cu sine și cu lumea, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității.

 

„Privește, ascultă, descoperă” sintetizează principalele direcții ale abordării deschise practicate de educatorii muzeali și asociațiile partenere în programele incluse în oferta educativă pentru anul școlar 2019-2020. Un joc serios în care observăm și descriem, formulăm păreri și întrebări, desenăm și interpretăm pentru a înțelege mai bine ce vedem în și mai ales prin operele de artă originale, descoperim felul în care artiștii explorează lumea și oamenii din jur – cu alte cuvinte dezvoltăm gândirea critică!

Descarcă de aici oferta completă sau vezi mai jos oferta pentru fiecare ciclu în parte.

Învățământul preșcolar
Plecând de la prioritățile stabilite de programa pentru învățământul preșcolar, oferim programe bazate pe activități ludice care sprijină dezvoltarea comunicării și interacțiunii în diferite contexte atât la nivel verbal, cât și grafic (vizual).
Descarcă oferta

Învățământul primar
Programele inspirate de opere de artă din expunerea permanentă a muzeului răspund într-o manieră interactivă unor cerințe privitoare la ciclul achizițiilor fundamentale prin activități de cunoaștere și explorare legate de om și societate, permițând dezvoltarea capacității de a comunica.
Descarcă oferta

Învățământul gimnazial
Programele oferite dezvoltă capacitatea de a „învăța să înveți” și încurajează transferul activ de cunoștințe dobândite între un domeniu și altul, contribuind semnificativ la consolidarea competențelor sociale și la sensibilizarea și exprimarea culturală.
Descarcă oferta

Învățământul liceal
Programele propuse pleacă de la nevoia abordării prin dialog a unor teme relevante pentru școală și mai ales pentru tinerii în căutarea unei voci proprii. Vizite active și discuții deschise, fără răspunsuri predeterminate, contribuie la formarea capacității de a reflecta asupra realității, de a comunica eficient, de a negocia, și dezvoltă disponibilitatea față de multiculturalitate și valori culturale europene.
Descarcă oferta

Programele se desfășoară la Muzeul Național de Artă al României și la Muzeul Colecțiilor de Artă.
Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.
Durata programelor: între 90 și 120 de minute
Număr de participanți: variabil în funcție de program
Preț: între 15 - 30 lei/copil în funcție de program

MNAR Muzeul Mobil vizite muzeu 4 Proiectul Muzeul Mobil MNAR oct 2017 2  programAdolescenti2  MNAR Muzeul Mobil vizite muzeu 29  

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.