Camera de ceai de la MNAR inaugurată în prezența doamnei Akie Abe

Camera de ceai de la MNAR inaugurată în prezența doamnei Akie Abe

De la 16 Ianuarie 2018 17:00 până la 30 Iunie 2018 18:00

La Muzeul Național de Artă al României

Publicat de MNAR

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 3608


Camera de ceai de la MNAR inaugurată în prezența doamnei Akie Abe, soția Primului Ministrul al Japoniei


Marți, 16 ianuarie 2018, în prezența doamnei Akie Abe, soția Primului Ministru al Japoniei, aflat în vizită oficială în România, a avut loc inaugurarea Camerei de ceai „Chashitsu” din cadrul viitoarei Galerii de Artă Orientală.

La eveniment au participat domnul Lucian Romașcanu – Ministru al Culturii și Identității Naționale, membrii ai Ambasadei Japoniei în România precum și reprezentanți ai companiilor JTI, TAKENAKA, URASENKE CHADO TRADITION și MILLIEME, companii care au contribuit la realizarea camerei de ceai.

Impresionată de interesul existent în România pentru tradițiile nipone, doamna Akie Abe a apreciat faptul că „atât de departe de Japonia, oamenii învață cultura noastră și, în mod special, Ceremonia Japoneză a Ceaiului”. La rândul său, ministrul Romașcanu s-a declarat extrem de onorat de vizita oaspeților niponi în România și a apreciat sprijinul partenerilor privați în realizarea Camerei de ceai, un „proiect de succes al MNAR” ce constituie o primă etapă în amenajarea viitoarei Galerii de Artă Orientală a muzeului.

Ceremonia ceaiului a fost oficiată de către Mihoko Tsutsumi, maestră de ceremonia ceaiului și director Urasenke – filiala Paris, ajutată de membrii grupelor de ceai Chado Urasenke Tankokai România și Chado Urasenke Tankokai România Luminiș.

Ceremonia ceaiului marchează nu doar formal un moment al zilei, ea prilejuiește practicarea disciplinei și a relaxării prin meditație, valori fundamentale ale culturii tradiționale japoneze, sub directa îndrumare a unui maestru.
Până la deschiderea Galeriei de Artă Orientală, camera de ceai va găzdui evenimente speciale organizate de cele două asociații Urasenke România.

 

   web4   web7   web8   web2

web16   web14   web11   web15