Muzeul Naţional de Artă al României
EUROPAfest 2021 - 9 zile de jazz autentic

EUROPAfest 2021 - 9 zile de jazz autentic

De la 15 Iulie 2021 17:29 până la 24 Iulie 2021 22:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1005

Muzeul Național de Artă al României și jmEvents vă invită între 16 și 24 iulie la EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Sub sloganul “Return to live music! No limits, just hope!”, ediția din 2021 este dedicată cu precădere jazz-ului, care înseamnă libertate, spontaneitate, energie. Bucureștiul va răsuna în acordurile muzicienilor din 20 de țări prin concerte, jam session, concursuri, workshop-uri. EUROPAfest a primit în 2015 titulatura de festival EFFE - Europe’s Finest Festivals, iar de 16 ani se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Considerat de specialiști un eveniment elitist, festivalul debutează pe 16 iulie cu Opening Gala EUROPAfest – Jazz at the Palace, pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal. De la 20:00 vom sărbatori deschiderea ediției cu nr. 28 alături de 6 trupe de jazz cu artiști din Germania, SUA, Italia, Austria și Polonia. Este un eveniment inedit, incluzând atât recitaluri, cât și sesiuni comune de jam session. Cu un playlist impresionant, seara promite spectatorilor o experiență jazzistica autentică.

Între 17 și 21 iulie Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz ale Europei. Sala Auditorium va găzdui zilnic începând cu ora 20:00, un concert cu trei trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele din Europa, SUA, America de Sud și Asia. Spectatorii se vor delecta cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitate și nonconformism.

Festivalul se încheie pe 24 iulie cu Gala EUROPAfest care celebrează într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm excelența muzicală. Evoluează cele mai bune trupe ale noului val de jazz mondial, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câștigătorii ediției 2021.

Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro.

Bilete se achiziționează online prin rețeaua www.iabilet.ro, iar la fiecare bilet cumpărat beneficiați de o vizită gratuită la expoziția „Călătoriile lui Iser” din Sălile Kretzulescu.

Proiect cultural cofinanțat de Ministerul Culturii.

EUROPAfest 2021 A3 web 

Informații suplimentare și fotografii:
jmEvents : 0740.75.95.66 | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | www.jmEvents.ro
Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.