Muzeul Naţional de Artă al României
Noaptea Europeană a Muzeelor la MNAR

Noaptea Europeană a Muzeelor la MNAR

De la 03 Iulie 2021 16:00 până la 03 Iulie 2021 23:45
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 909

Muzeul Național de Artă al României participă la Noaptea Europeană a Muzeelor, organizată anul acesta la nivel european în data de 3 iulie.

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, 3 iulie, începând cu ora 16.00 și până la ora 00.00.

Ajunși în Sala Tronului, vizitatorii vor putea vedea expus pentru prima dată, după 70 de ani, tronul regilor României. Piesa de mobilier este confecționată din lemn aurit și ornată cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentat cifrul regelui Carol I, realizat în bronz poleit și aplicat pe o placă de onix algerian. Acest tron a fost folosit de către toți regii României și face parte din patrimoniul Muzeul Golești din judeșul Argeș, unde este de regulă expus în Salonul de Iarnă al conacului familiei Goleștilor.
Tot în Sala Tronului vizitatorii vor putea regăsi blazonul familiei de Hohenzollern şi stema monumentală situată în partea opusă a sălii. Plafonul este și acesta spectaculos, fiind decorat cu fresca Ceciliei Cuţescu-Storck - realizată la dorința a regelui Carol al II-lea - ce are ca temă artele (pictura, sculptura, muzica, tragedia, comedia, poezia).

Ultima intrare se va face la ora 23.30, iar fotografiatul va fi permis cu telefonul mobil.
Spațiile istorice nu vor fi deschize publicului sâmbătă de la ora 10.00, cum erau în mod normal, ci de la ora 16.00. Acestea vor avea program normal de vizitare duminică, 4 iulie 2021.

Vizita se va face respectând regulile de distanțare socială în vigoare și cu portul obligatoriu al măștii la interior.

***

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual inițiat de Ministerul Culturii din Franța și patronat de Consiliul Europei, UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.