Muzeul Naţional de Artă al României
Noaptea Muzeelor la MNAR

Noaptea Muzeelor la MNAR

De la 12 Iunie 2021 16:00 până la 12 Iunie 2021 23:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1048

Muzeul Național de Artă al României anunță participarea la Noaptea Muzeelor 2021 prin deschiderea a trei spații, ce vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, 12 iunie 2021. în intervalul orar 16.00 – 00.00 (ultima intrare fiind la ora 23.00).

Vizitatorii vor putea parcurge expoziția Călătoriile lui Iser, în Sălile Kretzulescu din corpul central al MNAR (Calea Victoriei), cu intrare din str. Valter Mărăcineanu. Aici, vor descoperi 66 de lucrări în tempera, guașă și ulei, din patrimoniul MNAR și din colecțiile Iser și Moise Weinberg păstrate la Muzeul Colecțiilor de Artă. Acestea prezintă peisaje din Dobrogea, Orientul apropiat, Franța, și Spania, unele dintre lucrări fiind expuse acum pentru prima dată.

Publicul „călător” al Nopții Muzeelor este invitat și în expoziția Shaping Design. Together – recent deschisă la sediul central al MNAR din Calea Victoriei și realizată împreună cu Cartierul Creativ, parte a Romanian Design Week 2021. Expoziția prezintă piese de design românesc contemporan, sub semnături cunoscute și prototipurile unor obiecte-suvenir proiectate pentru MNAR. Accesul în expoziție se va face din str. Știrbei Vodă nr. 1-3.

Noaptea Muzeelor focalizează la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111, asupra uneia dintre cele mai spectaculoase colecții, Elena şi Anastase Simu, cu lucrări de artă românească și europeană.

Cu această ocazie, încurajăm publicul să viziteze expozițiile de anul acesta respectând regulile de distanțare socială, cu răbdare și purtând mască în interior.

Atenție:
*Urmare a programului stabilit pentru desfășurarea Nopții Muzeelor la MNAR, aceste trei expoziții-spații nu vor putea fi vizitate sâmbătă de la ora 10.00, ci de la ora 16.00 până la 00.00, ultima intrare fiind la ora 23.00.

**În același sens, accesul la cele două expoziții de la sediul central  - Călătoriile lui Iser și Shaping Design. Together - se va face prin Str. Valter Mărăcineanu, respectiv Știrbei Vodă 1-3. 

Curtea de onoare va fi închisă începând cu ora 18.00. Spațiile Istorice vor fi închise publicului sâmbătă, 12 iunie 2021. Acestea se vor putea vizita duminică, 13 iunie, de la ora 12.00 la ora 18.00.

Celelalte expoziții, sedii si galeriile permanente vor avea program normal de funcționare sâmbătă, 12 iunie a.c., respectiv 10 - 18.

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.