Muzeul Naţional de Artă al României
World Press Photo 2021

World Press Photo 2021

De la 07 Mai 2021 00:00 până la 27 Mai 2021 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1601

Muzeul Național de Artă al României, împreună cu Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100 prezintă cea de-a 64 ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo, deschisă publicului de sâmbătă, 8 mai 2021, de la ora 10:00, la MNAR.

În premieră, începând cu acest an, expoziția este însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

Evenimentul din București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

 

001 World Press Photo of the Year Nominee Online Mads Nissen Politiken Panos Pictures

 

FOTO: “Prima Îmbrățișare” / Câștigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani) îmbrățișată de sora medicală Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem, din São Paulo, Brazilia.

După Capitală, expoziția va fi deschisă în Timișoara (30 iunie - 20 iulie) și Cluj-Napoca (2 - 20 iunie) iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției dar și prin intermediul altor parteneri strategici de comunicare.

Proiectul este sprijinit și de partenerii instituționali Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București și Centrul Cultural Clujean.

Expoziția World Press Photo 2021 este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

 

Organziator: MNAR, Fundația EIDOS și Upgrade 100
Perioada: 8 - 27 mai 2021
Intrarea Știrbei Vodă nr. 1-3
Program: miercuri-duminică, 10 - 18.
Bilet: 12 lei / 6 lei / 3 lei

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.