×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 633

Expoziţia EGAL. ARTĂ ȘI FEMINISM ÎN ROMÂNIA MODERNĂ

Expoziţia EGAL. ARTĂ ȘI FEMINISM ÎN ROMÂNIA MODERNĂ

De la 17 Decembrie 2015 07:00 până la 17 Aprilie 2016 15:00

La Muzeul Naţional de Artă al României, parterul Galeriei Naţionale

Publicat de

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 2892


Expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă este organizată de către Departamentul de Artă Românească Modernă al muzeului. Coordonatoare: Monica Enache. Curatoare: Valentina Iancu.

Expoziţia propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine. Creaţiei primelor artiste din România i se alătură activitatea militantă pentru emancipare pe care acestea au desfăşurat-o ca parte complementară a unui întreg insuficient explorat până astăzi. Expoziţia reuneşte piese semnate de 21 de artiste, printre care Cecilia Cuţescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Miliţa Petraşcu, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu etc.

Invitând la abandonarea oricăror prejudecăţi, demersul expoziţional este o incursiune spectaculoasă şi revelatoare în universul necunoscut al unor creatoare al căror parcurs artistic este strâns legat de mişcarea feministă.

Alături de lucrări din patrimoniul MNAR, expoziţia reuneşte un număr de piese importante şi necunoscute publicului, realizate de Olga Greceanu şi Theodora Cernat Popp, împrumutate de la familiile artistelor. Selecţia este completată cu picturi şi sculpturi provenind din alte colecţii muzeale, cum ar fi: Biblioteca Academiei Române, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul „Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck“, Muzeul de Artă Constanţa şi Muzeul de Artă Vizuală Galaţi.

***

Expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă este însoţită de un catalog şi de o serie de evenimente conexe precum: programe educative şi ateliere pentru familii, vizite ghidate şi conferinţe. Participarea la aceste evenimente se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 021.314.81.19, conform unui program care va fi disponibil pe site-ul muzeului.