Muzeul Naţional de Artă al României
Festivalul Brazilor de Crăciun la Muzeul Național de Artă al României

Festivalul Brazilor de Crăciun la Muzeul Național de Artă al României

De la 09 Decembrie 2021 12:00 până la 09 Decembrie 2021 21:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1786

Ajuns la cea de-a 21 ediție, Festivalul Brazilor de Crăciun este realizat anul acesta de Organizația Salvați Copiii în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României. Aici vor fi expuși spre licitare brazii realizați de cei 24 de artiști și designeri care i-au creat pentru a spune povestea binelui ce trece de la unii la alții, datorită solidarității.

Seara de Gală a Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc în data de 9 decembrie, la Muzeul Național de Artă al României, în vederea licitării celor mai frumoși brazi de Crăciun și strângerii de fonduri. Scopul este cel de restabilire a accesului nediscriminatoriu la educație și la servicii medicale de calitate pentru copiii vulnerabili, prin dotarea secțiilor de pediatrie și a maternităților din țară cu aparatură medicală vitală.


Acordul mai prevede ca pe parcursul anului viitor, copiii defavorizați să poată participa la o serie de ateliere și activități educative organizate în cadrul Muzeului Național de Artă al României.

Instituțiile de cultură trebuie să își deschidă porțile tot mai des pentru astfel de inițiative, să vină în întâmpinarea publicului, indiferent de vârsta lui și să se implice la toate nivelurile societății. Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României are pe lângă latura caritabilă și pe cea de integrare culturală. Copiii trebuie să vină în muzee ca să învețe, iar rolul nostru este să îi ajutăm să își deschidă aripile și să poată ajunge acolo unde își doresc. Educația prin cultură este o modalitate în plus de a ne asigura că viitorul copiilor noștri este cel pe care ni-l dorim, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.


Evenimentul de acum este parte a unui parteneriat încheiat de MNAR cu Asociația Salvați Copiii și care, în afara dimensiunii caritabile, va face posibilă participarea copiilor defavorizați la activități educative în muzeul nostru pe întreg parcursul anului viitor, a declarat Călin Stegerean, director general MNAR.

Brazii sunt expuși în Sufrageria Regală și pot fi văzuți, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10 - 18, până pe 8 decembrie 2021, inclusiv. 

***

De-a lungul celor 20 de ediții de până acum, au fost astfel colectate fonduri totale de 6.517.800 euro, iar 112.285 de copii proveniți din mediii sociale precare au fost reintegrați socio-educațional.

Designerii și artiștii care au creat brazi unici, pentru această ediție, sunt: Omid Ghannadi, Adela Pârvu, cu sprijinul PPG România, Adina Buzatu, Doina Levintza, Smiley și Hahaha Production, Teodor Graur, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Gheorghe Fikl, Obie Platon, Ana Bănică, Hamid Nicola Katrib, Smaranda Almășan, Irina Dragomir, Daniel Codrescu, Ana Mohonea și Maria Mohonea - Architectural Christmas, Anca Fetcu Lupu, Felicia Simion, cu sprijinul Mara Mura, Laura Hîncu, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Irina Totoianu, cu sprijinul Libris.ro și Octav Roman, Creativ Interior, Acestora li se vor alătura bradul realizat de elevii Școlii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora și bradul Salvați Copiii, realizat de Ștefania Mircea și o parte dintre copiii din programele Salvați Copiii.

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.