Muzeul Naţional de Artă al României
Anunț redeschidere MNAR

Anunț redeschidere MNAR

De la 12 Mai 2020 17:00 până la 30 Mai 2020 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3934

MNAR anunță măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în contextul redeschiderii din 20 mai 2020.
Muzeul își reia activitatea cu publicul în ziua în care se împlinesc 70 de ani de la inaugurarea sa.

Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Colecțiilor de Artă și-au reluat activitatea cu publicul în data de 20.05.2020, după mai bine de două luni de la închiderea temporară ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Ministerul Culturii a emis un ordin de ministru în care sunt specificate măsurile ce trebuie luate de către muzee pentru protecția vizitatorilor și a angajaților, aplicate de MNAR după cum urmează:

- La sediul central accesul în galeriile permanente se va face prin cele două porți principale (A1 si A4), folosind fluxuri separate pe sensul de intrare și ieșire;
- La Muzeul Colecțiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieșirea prin corpul A;
- La intrarea în muzeu va exista o zonă de dezinfectare pentru vizitatori;
- Vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția familiilor care au doi sau mai mulți copii;
- Purtarea măștii care se acopere nasul și gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul muzeului. Un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor. Persoanelor care refuză aceste măsuri nu le poate fi permis accesul în muzeu;
- Pentru respectarea fluxurilor de intrare/ ieșire din muzeu, traseele vor fi semnalizate cu săgeți directoare. De asemenea, personalul muzeului va ajuta vizitatorii pentru a-i îndruma în muzeu;
- În cazul în care numărul de persoane din muzeu depășește 50% din capacitatea sa, curtea de onoare a muzeului va servi drept spațiu de așteptare pentru vizitatori;
- Pe perioada pandemiei nu se vor organiza vernisaje, tururi ghidate și programe educative;
- Programul temporar de funcționare al instituției va fi de miercuri până duminică între orele 11:00-17:00.

MNAR și-a reluat activitatea într-o zi cu semnificație istorică pentru instituție: în urmă cu 70 de ani, pe 20 mai 1950, Muzeul Național de Artă al României era inaugurat prin deschiderea Galeriei Naționale.

***

Muzeul K.H. Zambaccian se va redeschide publicului de miercuri, 3 iunie 2020, iar Muzeul Theodor Pallady din data de 10 iunie 2020. Ambele vor avea programul de vizitare de miercuri până duminică inclusiv, de la 11:00 la 17:00.

 

 

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.