Muzeul Naţional de Artă al României

- programe pentru familii cu copii între 6 și 12 și pentru clasele 0-VI -

Ce este spațiul? Cum ocupă arta spațiul? La ce ajută o ramă ca să faci artă? Cât timp încape într-o lucrare de artă? Câtă artă cuprinde același spațiu? Ce este spațiul imposibil? Acestea sunt unele dintre provocările pe care Asociația Da’DeCe le lansează copiilor în expoziția Specii de spații, cu lucrări din colecţia de artă contemporană Société Générale.

Copiii vor explora o parte din expoziție împreună cu un educator muzeal (Iulia Iordan sau Alexandra Cucu) și un fotograf (Monica Botez) și vor descoperi aspecte noi despre spații familiare sau despre unele imaginare, inutile sau imposibile, despre cum și cu ce se poate însufleți un spațiu și despre transformarea unui spațiu într-o specie de... animal fantastic. Demersul pornește de la ce cunosc copiii despre spațiu, se interoghează apoi ce propun despre același concept artiștii, prin lucrări, și curatorul, prin abordare, urmând să se facă de o manieră practică, drumul invers, spre răspunsul copiilor despre spațiu.

Programele pentru familii cu copii de 6-12 ani se desfășoară în diminețile de sâmbătă și duminică, cu înscriere individuală la email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și cu confirmare din partea organizatorilor:
 • Duminică, 12 mai - pentru familii cu copii de 6-8 ani, ora 11.00-12.30
 • Sâmbătă, 8 iunie - pentru familii cu copii de 8- 10 ani, ora 11.00-12.30
 • Duminică, 9 iunie - pentru familii cu copii de 10-12 ani, ora 11.00-12.30

Programele sunt organizate cu sprijinul BRD- Groupe Société Générale.

• Programele educative constau într-o vizită activă și un atelier care durează împreună aproximativ o oră și jumătate, în funcție de vârsta copiilor. Vizita constă în jocuri și problematizare despre temă și lucrările expuse, iar atelierul este derulat de către artista fotografă.
• Participarea la programe se face pe baza biletului de acces în expoziție (10 lei bilet/adulți, 2,5 lei bilet/copii).
• Vă rugăm să respectați categoria de vârstă la înscrieri.
• Vă rugăm să ajungeți cu 10 min înainte de începerea programului.
• Prezența părinților e obligatorie pe parcursul programului.                                       

                                                                                      cover fbb mnar6

***

Asociația Da’DeCe reinventează și adaptează conceptul de Muzeu al Copilului, prin expoziții tematice itinerate în zone și comunități diverse. Muzeul Da’DeCe este locul unde patrimoniul și artele contemporane dau naștere la noi idei, întrebări și emoții. Este locul în care copiii se implică ca persoane creative și curioase, adoptă atitudini și valori noi și responsabile față de patrimoniu și explorează forme inedite ale artelor contemporane, ca parte dintr-o comunitate conștientă de sine și de valorile acesteia. Valorile culturale clasice sau contemporane devin prin joacă dovada creativității și inspirației copiilor și adolescenților folosind mijloace digitale, naturale, de co-creație, poveste, implicare, contact direct cu patrimoniul și întâlnirea cu artiștii.


Atelier de ceramică Zboară pasăre măiastră…

Ce iese dintr-un boț de lut moale, angobe colorate, glazuri și multă pasiune, în doar câteva ore ? Este ghicitoarea pe care v-o propunem cu ajutorul ceramistei Irina Silivestru. Răspunsul îl aflăm pe parcursul atelierelui care ne ajută să descoperim farmecul artei decorative prin plăcerea realizării unui obiect – fie că este vorba de o farfurie sau o cahlă, de un obiect din care putem mânca sau pe care îl putem agăța pe perete. Iar cei ce doresc să-și perfecționeze îndemânarea și să-și pună imaginația la treabă, le încearcă pe amândouă!

Atelierul începe în Sala Rotondă, Str. Știrbei Vodă nr 1-3.

Zboară pasăre măiastră…
Sâmbătă 11 mai, orele 10-13 (pentru copii între 7-10 ani)

Preț: 50 de lei/copil. Prețul include materialele și costul arderii obiectului.
Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier.
Rezervările se fac pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Confirmarea rezervării se face prin transfer bancar. Informațiile necesare transferului vor fi furnizate printr-un mesaj, după înscriere.


   013           DSC 1084           IMG 9551  

MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 îi așteptăm pe copii pentru a descoperi alături de noi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră următoarele materiale: bloc de desen, creion, gumă, ascuțitoare, acuarele, pensule (3 mărimi diferite)

 

Informaţii utile:

  • Desfăşurare: sâmbăta, de la ora 11.00, la Muzeul Pallady (str. Spătarului 22)
  • Durată: aprox. 1h30
  • Tarif: 7 lei/copil, pentru părinții care doresc să viziteze muzeul biletul este 10 lei
  • Informații suplimentare: tel. 021.211.49.79

 

th Muzeul Theodor Pallady           Muzeul Theodor Pallady1           copii