Muzeul Naţional de Artă al României
Ateliere cu și despre covoare // pentru copii și adulți

Ateliere cu și despre covoare // pentru copii și adulți

De la 25 Mai 2019 10:00 până la 25 Mai 2019 12:00
Publicat de MNAR
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 437

1001 …. ateliere cu și despre covoare și degete fermecate

Sâmbătă, 25 mai, ne luăm la întrecere: cine vede mai repede detaliile ascunse și cine țese mai repede? O provocare care pune la-ncercare ochii și mâinile copiilor și adulților plecând de la… covoare orientale.

1. Covoare fermecate este un atelier dedicat copiilor fascinați de povești cu covoare zburătoare. Descoperim împreună cum se țese un covor, magic sau nu, călătorim pe urmele motivelor decorative și al materialelor din care se înnoadă … povești adevărate cu meșteri pricepuți cărora le zburau mâinile țesând. Oare Aladin o fi urzit vreodată nu doar o poveste ci chiar un covor zburător?

Invitat special: Luiza Gherghinescu, restaurator
Unde: la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111
Când: sâmbătă 25 mai, ora 10
Durata: aproximativ 2 ore
Pentru cine: copii cu vârste între 8 și 12 ani
Preț: 15 lei de participant

2. Arta de a colecționa… covoare este un atelier dedicat adulților dornici să exploreze câteva dintre tainele covoarelor orientale, apreciate de-a lungul secolelor în Orient ca și în Occident, pentru frumusețea, calitatea și funcționalitatea lor. Privim și descifrăm motive decorative, ne familiarizăm cu texturi și tehnici de înnodare și țesere, și, deprinzând cu răbdare gesturi, aflăm ce să căutăm din priviri atunci când ne interesează un covor. Chiar și pentru casa noastră cea nouă!

Invitat special: Luiza Gherghinescu, restaurator
Unde: la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111
Când: sâmbătă 25 mai, ora 15
Durata: aproximativ 2 ore
Pentru cine: adulți de toate vârstele
Preț: 15 lei de participant

Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Atelierele au loc în cadrul parteneriatului dintre MNAR și BRD-Groupe Société Générale dedicat finalizării viitoarei redeschideri a sălilor de artă japoneză din Galeria de Artă Orientală.

Cunoscută pentru implicarea activă în susținerea vieții culturale, BRD–Groupe Société Générale sprijină nu numai arta contemporană ci și valorificarea patrimoniului din România, acest parteneriat fiind expresia implicării BRD în comunitate.

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.