Muzeul Naţional de Artă al României
Ateliere demonstrative dedicate artei japoneze

Ateliere demonstrative dedicate artei japoneze

De la 15 Decembrie 2018 13:00 până la 15 Decembrie 2018 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1614

Sub îndemnul Învățăm… dintr-o privire! invităm publicul să ia parte la atelierele noastre, proaspăt scoase de la dospit.

Astfel, pe parcursul a două weekenduri vom experimenta două noi ateliere dedicate artei japoneze: sâmbătă 8 decembrie – ateliere de hârtie de mână susținute de Asociația Moara de hârtie și sâmbătă 15 decembrie – ateliere de gravură japoneză, ambele adresându-se atât familiilor cu copii între 10-14 ani (ora 11.00) cât și tinerilor și adulților (ora 15.00).  Acestea din urmă, de la ora 15.00, vor fi precedate în mod excepțional de o prezentare a expoziției susținută de curatorul acesteia, doamna Carmen Brad.

Atelierele au loc grație unui parteneriat de doi ani dintre Muzeul Național de Artă al României și BRD–Groupe Société Générale care urmărește finalizarea viitoarei expuneri de artă japoneză din cadrul Galeriei de Artă Orientală. 

Programele prin care debutează parteneriatul constituie o noutate absolută în ceea ce privește activitățile pentru public concepute de colectivul secției Educație și se vor derula pe parcursul a două weekenduri în luna decembrie a anului 2018, continuând în anul 2019 cu alte ateliere dedicate unor genuri artistice și tehnici orientale și extrem orientale care se vor regăsi în expunerea permanentă a muzeului, tot cu susținerea BRD. 

MNAR și BRD–Groupe Société Générale invită publicul curios să experimenteze programe și ateliere îndrăznețe, care încurajează curiozitatea, creativitatea și abilitățile manuale. Concepute pe categorii de vârstă, ele permit participanților să experimenteze tehnici tradiționale și să se bucure de realele calități relaxante, anti-stres ale acestora.

//Sâmbătă 8 decembrie: atelier de hârtie de mână, susținut de Moara de hârtie

Cunoscută pentru efortul său de a asigura autenticitatea procedeelor demonstrate, Asociația Moara de hârtie a importat în mod excepțional pentru acest atelier câteva materiale tradiționale nipone!

• Ora 11.00 – familii cu copii între 10 și 14 ani
• Ora 15.00 – tineri și adulți

//Sâmbătă 15 decembrie: atelier de gravură, susținut de Andreea Teodorescu, restaurator specializat în grafică și pictură japoneză

Andreea a pregătit mai multe surprize astfel încât fiecare participant să poată imprima un fragment inspirat de o gravură din expoziție.

•Ora 11.00 – familii cu copii între 10 și 14 ani
•Ora 15.00 – tineri și adulți

Locurile sunt limitate. Înscrierea pentru ambele ateliere se face pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Loc de întalnire: Sălile Kretzulescu, vizavi de Biserica Kretzulescu
Cost: 15 lei/participant

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.