Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României invită învăţătorii şi profesorii din ciclul gimnazial să participe cu elevii în perioada 7 octombrie – 30 noiembrie 2013 la vizite şi întâlniri interactive la Muzeul Colecţiilor de Artă, unde funcţionează în premieră o Galerie tactilă. Activităţile au loc în cadrul proiectului InclusivART, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care îşi propune să faciliteze accesul la artă pentru publicul cu nevoi speciale.

Activităţile interactive se adresează elevilor cu şi fără deficienţe senzoriale, motorii, cognitive sau emoţionale, din ciclul primar şi gimnazial. Ele urmăresc familiarizarea elevilor cu universul artelor vizuale şi facilitarea interacţiunii dintre grupurile de participanţi cu şi fără nevoi speciale, într-o abordare inclusivă.

 

Pentru a participa, învăţătorii şi profesorii sunt invitaţi să completeze formularul de înscriere şi să îl trimită prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin fax la nr 021.312.43.27 până pe data de 17 octombrie 2013. Participarea la activităţi este gratuită.

Vizitele interactive de la Muzeul Colecţiilor de Artă, conduse de un educator muzeal, pot fi urmate de activităţi practice şi creative în Galeria tactilă - un spaţiu interactiv, deschis explorării, care conţine diagrame tactile şi replici ale unor lucrări aflate în expunere, truse şi machete multi-senzoriale.

În zile de miercuri, 9 octombrie, ora 13.00 şi luni, 14 octombrie, ora 16.00, MNAR organizeaza la Muzeul Colecţiilor de Artă două întâlniri pregătitoare pentru învăţătorii şi profesorii care se înscriu în proiect.

În intervalul 15-25 noiembrie va avea loc o activitate comună pentru elevii cu şi fără nevoi speciale care au participat la programele educative de la muzeu. Ei îşi vor putea explora şi descrie reciproc lucrările realizate cu prilejul vizitelor interactive.

Activităţile din cadrul acestui proiect constituie o nouă ofertă educativă, dezvoltată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care vine în întâmpinarea cerinţelor şcolii şi ale mediului non-formal.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN)

Parteneri: Asociaţia Reninco România, Art&Co, Asociaţia Nevăzătorilor din România 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.