Muzeul Naţional de Artă al României
Câștigătorii concursului creativ MNAR Inspiră

Câștigătorii concursului creativ MNAR Inspiră

De la 15 Februarie 2020 10:00 până la 24 Mai 2020 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2944

După lungi deliberări și analize, vă anunțăm câștigătorii concursului MNAR Inspiră, organizat de Muzeul Național de Artă al României împreună cu The Institute. Înainte însă dorim să mulțumim tuturor participanților și partenerilor din acest frumos proiect, care împreună au contribuit la popularizarea ideilor și patrimoniului MNAR în special în rândul tinerilor.

Așadar, câștigărotii sunt: Adelina Petcan, Daniela Gheorghiu, Design Neaos, Iulian Bădărău și echipa formată din Loredana Anamaria Enache, Andreea Petre, Laura Ichim și Ștefan Sălăvăstru.

Felicitări!

Mai jos vă prezentăm imagini cu proietele căștigătoare, iar detalii despre artiști și propuneri veți regăsi pe site-ul The Institute - aici

 

Adelina Petcan - Fata Pădurarului
the institute si muzeul national de arta al romaniei anunta castigatorii concursului mnar inspira 29806

 

Daniela Gheorghiu - Nu-mă-uita/ Forget-me-not

29807

 

Design Neaoș– Pieptăn

the institute si muzeul national de arta al romaniei anunta castigatorii concursului mnar inspira 29809

 

Iulian Bădărău / STUDIO MĂSURA – Owmen
the institute si muzeul national de arta al romaniei anunta castigatorii concursului mnar inspira 29808

 

Loredana Anamaria Enache, Andreea Petre, Laura Ichim și Ștefan Sălăvăstru - Don't Let Art Fade Away

29811

 

Proiectele câștigătoare au fost selectate de un juriu format din Monica Enache - Șef Secție Artă Românească Modernă, MNAR; Raluca Velisar - Șef Secție Artă Grafică, MNAR; Ana-Maria Predoiu - Șef Secție Educație, Comunicare, Proiecte Culturale, MNAR; Judit Balint - Conservator, Galeria de Artă Europeană, MNAR; Andrei Borțun - CEO The Institute și Ruxandra Sacaliș – designer.

Proiectele câștigătoare vor beneficia de producția obiectelor prototip și expunerea lor în cadrul Romanian Design Week 2020, precum şi în contextul altor evenimente organizate de Muzeul Naţional de Artă al României şi de ceilalţi parteneri ai proiectului.

Având în vedere amânarea ediției de anul acesta a Romanian Design Weekdin cauza pandemiei de COVID-19, vom reveni cu detalii legate de producerea și expunerea proiectelor câștigătoare imediat ce contextul ne va permite. Detalii privind colaborarea pentru producția în serie și comercializarea produselor la standurile cu vânzare ale MNAR vor fi stabilite, de asemenea, imediat ce situația actuală va permite.

***

Pentru a se familiariza cu patrimoniul cultural deținut de Muzeul Național de Artă al României, organizatorii au oferit participanților posibilitatea de a beneficia de acces gratuit în galeriile muzeului și tururi ghidate, pe baza unei înscrieri în prealabil la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Proiectele au fost înscrise gratuit până la data de 9 martie 2020 prin completarea acestui formular. Aplicanții au putut înscrie până la cinci proiecte, singura condiție fiind completarea formularului pentru fiecare propunere în parte.

În notarea proiectelor au fost luate în considerare autenticitatea, funcționalitatea, fezabilitatea, versatilitatea și ergonomia designului produselor propuse, precum și posibilitatea de producție în serie mare, alături de respectarea briefului realizat în raport cu istoria şi peisajul cultural promovat de Muzeul Național de Artă al României.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.