Tur virtual

Abonare newsletterPERSONAL AUTORIZAT
Utilizator:

Parola:

 

Programe pentru publicPROGRAME PENTRU ADOLESCENŢI


CADO – Consiliul Adolescenţilor

Arhivă CADO 2013-2014

Muzeul Naţional de Artă al României oferă unui  număr de 17 elevi de liceu (clasele a X-a – a XII-a) ocazia de a se implica într-un program de voluntariat unic în muzeele din România, ca membri ai CADO - Consiliului Adolescenţilor la MNAR, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015.

Rolul membrilor CADO este acela de a fi consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de elaborarea programelor şi a evenimentelor dedicate publicului adolescent.
Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliului Adolescenţilor au ocazia să descopere lucruri inedite despre muzeu, să se implice în realizarea proiectelor dedicate adolescenţilor şi să promoveze activităţile pentru tineri desfăşurate în muzeu, alături de echipa care organizează aceste evenimente, contribuind cu propriile idei.

Membrii CADO vor intra în contact cu lumea din culisele muzeului, vor avea acces la sesiuni lunare de formare şi vor beneficia de traininguri de dezvoltare personală, îmbogăţindu-şi portofoliul de activităţi extraşcolare (adeverinţă de participare şi contract de voluntariat).

Pentru a le oferi potenţialilor noi membri CADO ocazia de a descoperi o mică parte din experienţa voluntariatului la MNAR, în data de sâmbătă, 13 septembrie 2014, muzeul organizează evenimentul „A Taste of CADO”, o zi a porţilor deschise. Liceenii vor avea ocazia să participe la activităţi similare proiectelor şi programelor în care voluntarii adolescenţi ai muzeului se implică.

Dacă doreşti să fii voluntar al muzeului ca membru al CADO - Consiliul Adolescenţilor, ne poţi trimite formularul tău de candidatură în perioada 9 septembrie - 24 septembrie 2014.
Descarcă Formularul de candidatură aici.

Pentru mai multe detalii despre programul de voluntariat CADO, descărcaţi materialele de mai jos:

Calendarul de activităţi.
Descrierea CADO şi Întrebările frecvente.

La finalul primului stagiu de voluntariat CADO – Consiliul Adolescenţilor la MNAR, o parte dintre membrii CADO şi-au spus părerea despre experienţa lor în muzeu:

„Stagiul de voluntariat CADO mi-a oferit ocazia să înţeleg mai bine care este rolul meu într-o echipă şi că, atâta timp cât pun suflet în ceea ce fac, voi atinge toate aşteptările. Sunt sigură că toată experienţa m-a făcut mai conştientă de ceea ce sunt, de ceea ce pot şi de ceea ce aş putea îmbunătăţi.” - Alexandra Ştefan, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”

„Experienţa mea CADO a fost genială, a fost o rampă care mi-a deschis ochii spre noi perspective şi chiar spre o carieră! Nu prea am loc să devin sentimentală, însă mai zic că aici am întâlnit persoane de care m-am apropiat mult, în care am găsit un punct de sprijin cum în altă parte nu am, de la care am învăţat şi care m-au ajutat să mă dezvolt.” - Ana Maria Savu, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”

„Ca membru CADO m-am simţit o parte importantă a echipei, care poate să facă foarte multe lucruri ,interne’, cu şi pentru public, alături de oameni de la care am învăţat ceva. Mi-am redescoperit anumite laturi şi consider că sunt pregătită să evoluez cât mai frumos.” - Diana Mîinea, Colegiu Naţional „Mihai Viteazul”

A doua ediţie a stagiul de voluntariat pentru liceeni CADO -Consiliul Adolescenţilor şi toate materialele folosite în cadrul acestui program au fost elaborate cu ajutorul următorilor voluntari: Alexandra Ştefan, Alexandru Ioniţă, Ana Maria Savu, Andreea Iorga, Andreea Vasile, Anisia Elisabeta Petcu, Diana Alexa Constantin, Diana Mîinea, Elena-Cristina Popescu, Ioan-Andrei Munteanu, Ioana Dănilă, Ioana Manea, Iulia Niculescu, Maria Andreea Drăghici, Maria-Cătălina Costache, Matei Gaginsky, Mihaela-Luiza Dinu, Patricia Georgia Avganti-Buican, Răzvan-Gabriel Olaru, Teodora Ioana Nedelea şi Željko Žuržić.


Galerie foto
 
cado cado
cado cado
cado cado
cado cado
PROGRAMĂRI

Pentru toate tipurile de programe participarea se face pe bază de înscriere la următoarele numere de telefon sau fax:

Telefon:
004021 - 313 30 30
Fax:
004021 - 312 43 27
(pentru solicitările de ghidaj)

sau la adresele de e-mail:

familii@art.museum.ro
Pentru programele cu familii, atelierul "Pasărea ascunsă în piatră"

educatie@art.museum.ro
 
pentru programele pentru grădiniţe şi şcoli

programari@art.museum.ro
programele pentru publicul adult, ghidajele generale şi tematice