Muzeul Naţional de Artă al României
Expoziția de artă fotografică Attila Bartis. Pe insule

Expoziția de artă fotografică Attila Bartis. Pe insule

De la 17 Septembrie 2019 19:00 până la 17 Octombrie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1196

Muzeul Naţional de Artă al României și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București organizează o nouă expoziție de fotografie contemporană maghiară, în perioada 17 septembrie – 17 octombrie 2019.

Cu ocazia celei de-a doua manifestații înscrise în parteneriatul dintre cele două instituții, vizitatorii vor cunoaște anul acesta, un fotograf care fascinează prin tematica și forța de expresie a imaginilor: BARTIS Attila. Propuse de autor sub titlul Pe insule, operele sunt inspirate de Insula Java - unde artistul trăiește și creează într-o mare parte a timpului – și ne prezintă prin obiectiv lumea de acolo, însă nu ca pe un loc exotic și curios, ci ca pe un teren al purelor experiențe de viață.

Parcurgînd expoziția și privind atent fotografiile sale, vom înțelege cum artistul „crede în puterea de abstractizare a alb-negrului, în transcendența luminii, în sensul metaforic al umbrelor”, după cum mărturisește curatorul expoziției, istoricul de artă Petrányi Zsolt.

Vernisajul expoziției va avea loc marţi, 17 septembrie 2019, la ora 19.00, în Rotonda Auditoriumului Muzeului Naţional de Artă al României, iar la eveniment vor fi prezenți artistul Attila Bartis, domnul Arh. Liviu Constantinescu, directorul muzeului, domnul Kósa András László, director al Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, doamna Brendus Réka, director în cadrul Oficiului Primului Ministru al Ungariei, precum şi istoricul de artă Petrányi Zsolt.

 Intrarea se face prin str. Știrbei Vodă nr. 1-3.

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.