Muzeul Naţional de Artă al României
Specii de spaţii – lucrări din colecţia Société Générale

Specii de spaţii – lucrări din colecţia Société Générale

De la 19 Aprilie 2019 10:00 până la 14 Iulie 2019 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2693

Expoziția reunește creații-reper pentru pictura, sculptura și fotografia ultimului deceniu din colecția băncii Société Générale, Paris. Ea reflectă diversitatea acestei colecții din perspectiva subiectelor, mediilor și stilurilor ca și din cea a generațiilor și ariilor geografice din care provin artiștii.

Lucrările sunt organizate în jurul câtorva idei inspirate de cartea lui Georges Perec din 1974, Espèces d’espaces (Specii de spații) care formulează o tipologie poetică a locurilor și a comportamentelor dictate de acestea. Aceste idei sunt aprofundate prin investigarea practicii a patru dintre cei 24 de artiști selectați, Farah Atassi, Julien Prévieux, Danica Dakić, și Florian & Michael Quistrebert ale căror preocupări devin „studii de caz” care punctează expoziția.

Scenografia, realizată de Ideogram Studio, contribuie la această conversație printr-o serie de „colțuri” care delimitează patru „camere” imaginare. Demarcațiile și noile configurații astfel create pun în valoare juxtapunerea diferitelor forme, intensități și rezonanțe ale imaginației spațiale, așa cum transpare ea în lucrări.

Expoziție deschisă în cadrul Sezonului cultural Franța-România 2019.

 

Curator: Mihnea Mircan
Designul expoziţiei: Ideogram Studio
Design grafic: Larisa Sitar
18 aprilie – 14 iulie 2019
Galeria Națională - parter
Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00 -18.00
Accesul permis până la ora 17.00
Prețul biletului: 10 lei
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.