Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
În zilele de 21, 22 și 23 martie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Programul de vizitare al expoziției „Victor Brauner. Între oniric și ocult” în data de 31 martie 2024 va fi 11.00-16.00. 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Expoziția de artă grafică „Cobra et Cie”

Expoziția de artă grafică „Cobra et Cie”

De la 20 Septembrie 2018 11:38 până la 27 Ianuarie 2019 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2793

Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Delegația generală Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière (Belgia) vă invită de vineri, 28 septembrie 2018, la expoziția de artă grafică Cobra et Cie.

Organizată în cadrul Programului de cooperare dintre Valonia - Bruxelles şi România, expoziția va putea fi vizitată în perioada 28 septembrie 2018 – 27 ianuarie 2019 în sala dedicată expozițiilor temporare din cadrul Galeriei de Artă Europeană.

Expoziția „Cobra et Cie” pune în valoare aportul artiștilor belgieni la dezvoltarea viziunii inovatoare a grupului artistic de avangardă CoBrA pentru care individualitatea autorului operei de artă nu mai constituie o prioritate. Format imediat după sfârșitul celui de-al doilea război mondial din inițiativa unui număr de cinci artiști originari din Copenhaga, Bruxelles și Amsterdam, grupul a inclus ulterior și alți artiști dornici să provoace și să depășească nu doar limitele artistice existente, ci și granițele geografice și culturale. Ideile și viziunea artistică promovate de ei prin diferite medii de exprimare au supraviețuit existenței efemere a grupării Cobra (1948-1951), influența lor făcându-se simțită chiar și în arta contemporană.

Expoziția cuprinde o selecție reprezentativă de lucrări de artă grafică din colecția Centrului Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière. Printre acestea se numără opere semnate de Pierre Alechinsky, Karel Appel, Constant și Corneille, dar și lucrări realizate la patru mâini, de Karel Appel & Christian Dotremont, Pierre Alechinsky & Carl-Henning Pedersen sau Joseph Noiret & Serge Vandercam. De la spontaneitatea și vivacitatea cromatică inspirate de creațiile copiilor la simbolismul căutat al picturilor-cuvânt în care scrisul ca semn grafic dublează expresivitatea imaginii, lucrările prezentate publicului evocă pregnant experimentalismul unei generații de artiști care încearcă să depășească traumele celui de-al Doilea Război Mondial îmbrățișând perspective multiple.

Curator: Catherine de Braekeleer, directoarea Centrului Gravurii și Imaginii imprimate (La Louvière)
Colaboratori științifici: Gwendoline Morán Debraine, Florence Huynen

Durata: 28 septembrie 2018 – 27 ianuarie 2019
Locaţie: Muzeul Naţional de Artă al României, Galeria de Artă Europeană
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Gratuit: prima miercuri a fiecărei luni

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.