Muzeul Naţional de Artă al României
Vernisajul expoziției „Pictori comentați de Petre Oprea”-Muzeul Colecțiilor de Artă

Vernisajul expoziției „Pictori comentați de Petre Oprea”-Muzeul Colecțiilor de Artă

De la 15 Mai 2018 16:00 până la 13 Iunie 2018 18:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 518

Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă şi Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO au plăcerea de a vă invita marți, 15 mai, ora 16:00 la vernisajul expoziţiei Pictori comentaţi de Petre Oprea.

Timp de peste 60 de ani istoricul și criticul de artă Petre Oprea (1928 - 2011) s-a aplecat asupra unui număr impresionant de artiști, cronicari și colecționari de artă abordând subiecte adesea ocolite de alți publiciști. Expoziția de față reunește lucrări ale unora dintre artiștii, cunoscuți sau apreciați de colecționarii de atunci și de azi, cărora Petre Oprea le-a dedicat numeroase pagini memorialistice.

Printre lucrările din colecții particulare prezentate cu acest prilej se numără lucrări ale unor artiști de renume precum Samuel Mützner Lucian Grigorescu, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Alexandru Ciucurencu, Francisc Șirato sau Gheorghe Petrașcu, precum și lucrări ale unor artiști apreciați mai ales în perioada interbelică cum ar fi Nicolae Vermont sau Constantin Artachino.

Expoziția se înscrie în suita de manifestări dedicate împlinirii a 40 de ani de la înființarea Muzeului Colecțiilor de Artă ca secție a MNAR. Ea omagiază rolul istoricului și criticului de artă Petre Oprea (1928 - 2011) în susținerea și dezvoltarea instituției dar și a colecționismului autohton.

 

Perioada de vizitare : 16 mai – 13 iunie 2018

Program: sâmbătă - miercuri, 10.00 - 18.00

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111

 

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.