Muzeul Naţional de Artă al României

 Un tablou, o poveste și noi

 

poza 3 bis

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Artelier D invită familiile cu copii de 6-10 ani la programul cultural creativ „Un tablou, o poveste și noi”, în zilele de 9 ianuarie 2020 și 12 ianuarie 2020, ora 11.00, la Muzeul Theodor Pallady.
Vă invităm să descoperim împreună poveștile iernii, făurite din zăpadă, așa cum le-au văzut pictorii și scriitorii. Vom admira obiecte inedite din colecția muzeului, tablouri și povești, iar în frumosul cerdac al casei Melik, ne transformăm și noi în mici artiști.

Nea, zăpadă, omăt - Joi, 9 ianuarie, ora 11.00. Zăpada albă și pufoasă ne fascinează în fiecare iarnă. Tabloul Peisaj de iarnă, de Ion Țuculescu, de la Muzeul Colecțiilor de Artă și povestirea Tris, o inimă și-un vis, de Victoria Pătrașcu (revista Fabulafia nr. 2 din 2015) ne vor ghida aventurile imaginare din universul hibernal. Oare ce obiect din muzeu ne face să ne gândim la iarnă și poate chiar ne ferește de frig?

De-a v-ați ascunselea - Duminică, 12 ianuarie, ora 11.00. Cum își petreceau oamenii iarna acum câteva sute de ani? Descoperim răspunsul la acestă întrebare studiind tablourile lui Pieter Brueghel cel Tânăr, Iarna, din Galeria Europeană și tabloul Vânători în zăpadă, de Pieter Brueghel cel Bătrân, de la Muzeul de artă din Viena. Pornind de la acestea și de la povestea De-a v-ați ascunselea, de Ileana Surducan (revista Fabulafia nr. 2 din 2015) vom imagina și noi propriile povești de iarnă.

 

Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov, educator cultural.

Durata: 1 oră și jumătate

Taxa: 27 lei pentru copil, 20 lei pentru părinte
Rezervarea se face prin completarea formularului (aici) și plata unui avans de 50% din taxa totală corespunzătoare numărului de participanți. Restul sumei se achită cash, la sosire, în ziua programului. În caz de anulare a participării, avansul nu se poate restitui, dar poate fi reeșalonat pentru un alt atelier, la o dată convenită.

Număr maxim de participanți: 10 familii.


A fost odată Suprarealismul

Program educativ pentru familii cu copii de 8-10 ani și 10-12 ani

                               Juan Mir web

A fost odată ca niciodată – nu un Făt-Frumos sau o Ileana Cosânzeana – ci însuși Suprarealismul, în persoană. De fapt, ”în mai multe persoane”, după cum vom descoperi pe parcursul plimbării noastre prin muzeu. La pas sau sărind acrobatic dintr-o lucrare într-alta, vom vedea cum toate se leagă pe lumea asta – firele de legătură sunt uneori cât se poate de vizibile, uneori invizibile, iar alteori le vom întâlni fără să ne dăm seama ce sunt. Este posibil să întâlnim și câteva ființe fantastice, fără chip sau nume...

Dacă vreți să aflați – ba chiar să ne arătați și voi – cu ce se mănâncă visul, realitatea, dar și supra-realitatea, vă așteptăm negreșit la atelierul din expoziția În jurul și împrejurul suprarealismului!

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 11.00, familii cu copii de 8-10 ani
Duminică, 19 ianuarie, ora 11.00, familii cu copii de 10-12 ani

Punct de întâlnire: parterul Galeriei de Artă Europeană
Taxă: 4 lei/ copil, 15 lei/ adult (biletul de intrare în galerie)
Durată: 1h 30 min

Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

IMPORTANT!
În email se vor specifica numele copilului/copiilor, vârsta, numele adultului însoțitor și un număr de telefon.

Galeria de Artă Europeană

Galeria de Artă Europeană

Incluzând un nucleu central de lucrări din fosta Colecţie Regală, galeria prezintă capodopere semnate de mari maeștri precum: Domenico Veneziano, Tintoretto, Bronzino, Lucas Cranach cel Bătrân, Rubens, Brueghel cel Tânăr, Rembrandt, El Greco, Monet, Signac, Rodin.

Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus (1899 – 1954)

Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus (1899 – 1954)

Curator: Liliana Chiriac
Autorii catalogului: Liliana Chiriac, Ruxandra Dreptu
Organizatorii expoziţiei: Liliana Chiriac, Patricia Bădulescu, Marina Iliescu
Conservatorii expoziţiei: Nela Mihai, Ionuţ Sâmbeteanu
Loc: Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111
Perioada: 6 noiembrie 2019 – 25 martie 2020
Program de vizitare: sâmbătă – miercuri, orele 10.00 – 18.00
Ultima intrare se face la ora 17.00.
Tarif: 10 lei (cu reducerile aferente)
Acces gratuit în prima zi de miercuri a fiecărei luni

Muzeul K.H. Zambaccian

Muzeul K.H. Zambaccian

Colecția Krikor H. Zambaccian (1889-1962), una dintre cele mai bogate şi valoroase colecții de artă din România, cuprinde capodopere ale picturii și sculpturii românești moderne, alături de pânze semnate de renumiți artiști francezi: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!