Muzeul Naţional de Artă al României

Duminică, 27 mai și luni, 28 mai - toate sediile MNAR, respectiv Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady, Muzeul Zambaccian, inclusiv sediul central sunt ÎNCHISE publicului.


Vineri, 1 iunie - toate sediile MNAR, respectiv Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady, Muzeul K.H. Zambaccian, inclusiv sediul central sunt ÎNCHISE publicului.

În afara acestor date, programul de vizitare va fi cel normal pentru muzeele-satelit ale MNAR și sediul central.

 

 

 

DESCOPERĂ COLECȚIILE MNAR!

Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria Națională (cuprinzând Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă) și Galeria Europeană. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică, precum și numeroase expoziții temporare.

Sub egida muzeului funcționează de asemenea Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.

 

 

 

Galeria de Artă Veche Românească

Galeria de Artă Veche Românească

Obiecte prețioase datând din secolul al XIV-lea până la jumătatea secolului al XIX-lea pun în valoare particularităţile artistice locale din Ţara Românească, Moldova şi Transilvania, un vechi fond de tradiție bizantină, ca și varietatea elementelor de influenţă occidentală și orientală.

Pictori comentaţi de Petre Oprea

Pictori comentaţi de Petre Oprea

Muzeul Colecțiilor de Artă
Calea Victoriei 111
15 mai – 13 iunie 2018
Program de vizitare: sâmbătă - miercuri, 10.00-18.00
Prețul biletului de acces: 10 lei
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady

Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), muzeul expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.

Vrei să fii la curent cu evenimentele organizate de muzeu?

Participă la programele și evenimentele MNAR!